Čajevi koji pomažu za brže mršavljenje

Zeleni čaj
Bogat je enzimima i aktivnim sastojcima koji blagotvorno djeluju na zdravlje i omogućuju pravilno čišćenje organizma od štetnih tvari.

Žuti čaj
Poznat po svojem utjecaju na smanjenje masnog tkiva, ubrzava metabolizam i pomaže u borbi protiv celulita.

Kopriva
Jača imunitet, popravlja krvnu sliku, ali i ten, sjaj kože i kose. Sadrži velike količine vitamina, mineralnih soli, biljnih hormona i enzima što čini koprivu odličnom za proljetne i jesenje kure čišćenja organizma. Otklanja ojećaj umora i potištenosti a i otklanja slabokrvnost.

Bijeli čaj
Jedan od najzdraviji vrsta čaja, vrhunski antioksidans. Jača imunosni sustav te djeluje blagotvorno na ljudski organizam i ubrzava razgradnju masnog tkiva.

Mate čaj
Sadrži vitamine i minerale i 15 aminokiselina a to su su gotovo svi sastojci za normalno funkcioniranje organizma, poput kalcija, magnezija, željeza, fosfora, cinka, bakra, kalija, joda, vitamini B1, B2 i C.

Čaj od lišća breze
Pospješćuje mršavljenje, razgradnju celulita, posebno na trbuhu i bedrima.

Čaj od maslačka
Pije se najmanje 20 minuta prije jela, jer stimulira izlučivanje želučanih sokova, potiče jetru i žuč na učinkovitiju razgradnju masnoća i kolesterola. 

Oolong čaj
Spada među najzdravije čajeve i još se naziva "ubojica masnoća" jer pomaže kod visokog kolesterola, kod mršavljenja bez gladovanja, za ubrzavanje metabolizma. Ovaj čaj se još zove i crveni čaj, i nešto je između crnog i zelenog čaja, a može se piti svaki dan

Primjedbe